Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συστρατευτήκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
 
Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος δεσμεύομαι να δώσω μάχες για να αποκαλύψω και να αντιπαλέψω όλα τα αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης, των περιφερειακών και τοπικών οργάνων, αλλά και των κομμάτων και παρατάξεων του ευρωμονόδρομου.

Στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά και ψήφους, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιούνη του 2012, και κέρδισε τους δήμους σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία. 
 
Τα γεγονότα αυτά εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους, αλλά τα συνολικά εκλογικά αποτελέσματα δεν εκφράζουν μια σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της ναζιστικής ΧΑ.
 
Χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική προσμονή. Να δυναμώνει η πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.