Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δυναμική συγκέντωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Εγινε τη Δευτέρα 5 Μάη η προεκλογική συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ .

Ο Σταύρος Τάσσος, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Γλυφάδας, κάνοντας έναν απολογισμό και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας» πάλεψε, παλεύει, και θα συνεχίσει να παλεύει:

Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Για την προστασία των άνεργων και των φτωχών οικογενειών, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μη κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε φτωχές οικογένειες, για να μη συγχωνευτούν σχολεία, για δωρεάν και σύγχρονες παροχές υγείας.

Για μείωση των δημοτικών τελών κατοικίας και των μικρών επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Για σύγχρονους, ασφαλείς δημόσιους παιδικούς σταθμούς, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, χωρίς τροφεία, με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

Για τη συνέχιση και την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Για τη μεταφορά και δημιουργία νέου νεκροταφείου, λόγω υπερκορεσμού του υπάρχοντος, που θα πληροί όλους τους χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς όρους. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας χώρου αποτέφρωσης των νεκρών.

Για να είναι λαϊκή περιουσία το σύνολο των εκτάσεων που συγκροτούν το «παραλιακό μέτωπο», παραλία, γκολφ, ελληνικό, πρώην αμερικανική βάση. Να φτιαχτεί πολυθεματικό, υπερτοπικό πάρκο, που η κατασκευή, διαχείριση, λειτουργία και συντήρησή του να γίνει αποκλειστικά με κρατικούς πόρους, χωρίς εμπορική εκμετάλλευση, με δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση από το λαό.

Για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης. 

Για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων.

Τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Κόκκορη που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε κατά γράμμα όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησης στο δήμο Γλυφάδας. Προώθησε όλες τις μορφές ελαστικής «απασχόλησης» όπως με 2μηνες συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς, υλοποίησε 5μηνα και 8μηνα προγράμματα απασχόλησης μέσω των σκόπιμα αδιαφανών ΜΚΟ, των δουλεμπορικών ΚΟΙΝΣΕΠ, και του ΟΑΕΔ, δίνοντας ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, και συμβάλλοντας στο παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η παράταξη της Ν.Δ., που σήμερα εκπροσωπείται από τον κ. Παπανικολάου, αλλά και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που δήλωναν και δηλώνουν «ανεξάρτητες», όπως είναι οι παρατάξεις της κ. Λυγνού και του κ. Δίβαρη, είναι στην λογική της Καλλικρατικής νομιμότητας, του ευρωμονόδρομου, και υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και την καπιταλιστική κερδοφορία.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ταστάνη, παρά τις αντιμνημονιακές της κορώνες, δεν λέει κουβέντα για την Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις που δίνει για την τοπική διοίκηση. Αποφεύγει να πει καθαρά ότι η οικονομική αυτοτέλεια των δήμων προβλέπει τοπική φορολογία, ανταποδοτικότητα- εμπορευματοποίηση υπηρεσιών. Επιδιώκει ο δήμος να γίνει φορέας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με την ενίσχυση της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, δηλαδή με απευθείας ενίσχυση τμήματος των βιομήχανων.

Για την εγκληματική δράση της φασιστικής-ναζιστικής-ρατσιστικής Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι  ο ποινικός κολασμός των εγκληματικών τους πράξεων είναι αυτονόητος, όμως μόνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να απομονώσει αυτούς τους θρασύδειλους δολοφόνους, και να βάλει τέρμα στη δράση τους και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Κατέληξε καλώντας το λαό της Γλυφάδας να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα με αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα που θα εμποδίσει και στη συνέχεια θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, θα παλέψει για να αποδεσμευτεί ο λαός από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, χαράσσοντας το δρόμο της δικής του λαϊκής εξουσίας, κάνοντας τα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία με την παραγωγή να στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, και να καλύπτει τις ανάγκες του και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης η Μαιρήνη Στεφανίδη υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Σπύρος Μπότσης στέλεχος του ΚΚΕ  που τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί παντού το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη ελπίδα του λαού.