Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Με δυνατή “Λαϊκή Συσπείρωση” και στη Γλυφάδα και μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορούμε να σταματήσουμε τον αντιλαϊκό κατήφορο


Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης – ΚΚΕ, στο Δήμο Γλυφάδας, είναι ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει ένα άλλο όραμα για την Ελληνική κοινωνία. Ένα όραμα όπου κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα δεν θα περνά μέσα από τον παραμορφωτικό φακό και την προκρούστεια κλίνη του κέρδους, αλλά θα στοχεύει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών με τη χρήση κάθε δυνατότητας που η επιστήμη και η τεχνολογία παρέχουν.
Στο πλαίσιο αυτό, με την επιμονή, τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές, δίνουμε την πολιτική μάχη, για τα μικρά και τα μεγάλα, για τα τοπικά και τα γενικά, για τα άμεσα και τα μακροπρόθεσμα. Παλέψαμε, παλεύουμε, και συνεχίζουμε να παλεύουμε:
Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, που για μας είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Για την προστασία των άνεργων και των φτωχών οικογενειών, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μη κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε φτωχές οικογένειες, για να μη συγχωνευτούν σχολεία, για δωρεάν και σύγχρονες παροχές υγείας.
Για μείωση των δημοτικών τελών κατοικίας και των μικρών επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων.
Για σύγχρονους, ασφαλείς δημόσιους παιδικούς σταθμούς, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, χωρίς τροφεία, με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
Για τη συνέχιση και την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Για τη μεταφορά και δημιουργία νέου νεκροταφείου, λόγω υπερκορεσμού του υπάρχοντος, που θα πληροί όλους τους χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς όρους. Παράλληλα επισημαίνουμε την ανάγκη δημιουργίας χώρου αποτέφρωσης των νεκρών.
Για να είναι λαϊκή περιουσία το σύνολο των εκτάσεων που συγκροτούν το «παραλιακό μέτωπο», παραλία, γκολφ, ελληνικό, πρώην αμερικανική βάση. Να φτιαχτεί πολυθεματικό, υπερτοπικό πάρκο, που η κατασκευή, διαχείριση, λειτουργία και συντήρησή του να γίνει αποκλειστικά με κρατικούς πόρους, χωρίς εμπορική εκμετάλλευση, με δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση από το λαό.
Για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
Για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων.
Καταψηφίσαμε την πρόταση για την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου, τόσο και κυρίως για την αναγκαιότητα αυτής της αγοράς, αλλά και για το τίμημα σε τιμή μεγαλύτερη της αντικειμενικής, κατά 62%.
Απαιτήσαμε την άμεση αφαίρεση των κεραιών στην Αρχιπελάγους 71 και Ανδρέα Παπανδρέου 60, και η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας να γίνεται εκτός οικιστικού ιστού του Δήμου Γλυφάδας.
Με δυνατή “Λαϊκή Συσπείρωση” και στη Γλυφάδα και μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορούμε να σταματήσουμε τον αντιλαϊκό κατήφορο, να ματαιώσουμε τα χειρότερα, νααποσπάσουμε κάποιες βελτιώσεις, και να δημιουργήσουμε ένα λαϊκό ρεύμα ανατροπής.