Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18 Μάη, όπου έγινε και η πραγματική καταμέτρηση της δύναμης των παρατάξεων, κρίνονται θετικά για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας» και το ΚΚΕ, αφού η παράταξή μας αύξησε σε σημαντικό βαθμό τόσο τα ποσοστά της όσο και τον απόλυτο αριθμό ψήφων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Όσον αφορά τη στάση μας στο 2ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 25 του Μάη, καλούμε σε μαζική υπερψήφιση των υποψηφίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία, ενώ όπου δεν υπάρχει υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα επαναλάβω την απάντησή μου σε σχετικό ερώτημα που μου θέσατε πριν από τις εκλογές. Δεν κάνουμε επιλογή μεταξύ διαχειριστών του καπιταλιστικού συστήματος και του ευρωμονόδρομου, ούτε μπαίνουμε στη λογική του μικρότερου κακού. Ψηφίζουμε λευκό ή άκυρο.
Στις ευρωεκλογές της 25 του Μάη καλούμε το λαό της Γλυφάδας να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και οι δυνάμεις που την στηρίζουν. Για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής.