Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε στις 18 και 25 Μάη

 
«Στις εθνικές εκλογές -και μόνον- κρίνονται οι κυβερνήσεις. Η επιλογή της εκάστοτε αντιπολίτευσης να θεωρεί τις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως "δημοψήφισμα", με στόχο να εκμεταλλευθεί τη "χαλαρή ψήφο", είναι βεβαίως θεμιτή - αλλά σε κάθε περίπτωση διαστρεβλώνει το νόημα της ψήφου των πολιτών. Το ίδιο ισχύει και όταν η συμπολίτευση βάζει στο στοίχημα την κυβερνητική σταθερότητα, προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αυτοδιοίκηση ή στην ευρωκάλπη». (Από «Τα Νέα»).
 
Βεβαίως, η ίδια εφημερίδα άλλα έγραφε προχτές ότι: Οποιος θέλει να υπάρχει κυβέρνηση στις 26 Μάη ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αρα κρίνεται και η κυβέρνηση, τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν.
 
Ο λαός όμως πρέπει να επιλέξει με κριτήριο τη ζωή του, τις ανάγκες του, τα δικαιώματά του, έχοντας καθαρό τον αντίπαλό του που τα τσακίζει, δηλαδή τα μονοπώλια, την εξουσία τους, την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τους υπηρετούν.
Επομένως, ο λαός με την ψήφο του, και στην ευρωκάλπη και στην Τοπική Διοίκηση, να καταδικάσει την πολιτική που τον τσακίζει υπηρετώντας τον αντίπαλό του, καταδικάζοντας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.