Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών


Κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας


 

Την Τρίτη 27 Μάη, στις 2.30 το μεσημέρι, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Προχτές, παράλληλα με την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών στο υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία των Ενώσεων Γονέων του 4ου και 7ουΔιαμερίσματος Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των Ενώσεων, η θέση του ήταν ξεκάθαρα υπέρ των συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα των συστεγαζόμενων σχολείων με κοινό αύλιο χώρο, χαρακτήρισε αντιπαιδαγωγικά τα μικρά τμήματα και μίλησε για τη δημιουργία τάξεων με 25 μαθητές.

Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους των γονιών, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν περιπτώσεις σχολείων που συγχωνεύονται, με βάση το δυναμικό των μαθητών, ωστόσο οι γονείς έχουν ήδη εμπειρία από προηγούμενες συγχωνεύσεις.

Στο δήμο μας συγχωνεύονται το 3ο και 18ο δημοτικά σχολεία.

Η ΑΣΓΜΕ μέσα από την κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης αναδεικνύει επίσης την ανάγκη να μην εφαρμοστεί η «τράπεζα θεμάτων» ως τρόπος εξέτασης των μαθητών της Α' Λυκείου, οι προαγωγικές εξετάσεις των οποίων ξεκινούν στις 29 Μάη. Τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή αυτού του συστήματος, που αποτελεί κομμάτι του «νέου σχολείου», επισημαίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι αποτελεί κομμάτι μιας πολιτικής που διώχνει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από το Λύκειο.